MITINGUL DIASPOREI. Incidente violente în Piaţa Victoriei. Jandarmeria a trimis batalionul de intervenţie/ Protestatari scoşi cu targa din mulţime. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Postat la 10 august 2018 202 afişări

Un bărbat care ar fi tulburat ordinea publică în Piaţa Victoriei a fost ridicat, vineri, în jurul orei 14.00, de jandarmi, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei. Ulterior, o altă persoană care avea asupra sa sprayuri cu vopsea a fost dusă la secţie.

MITINGUL DIASPOREI. Incidente violente în Piaţa Victoriei. Jandarmeria a trimis batalionul de intervenţie/ Protestatari scoşi cu targa din mulţime. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti precizează că forţele de ordine au folosit spray-urile cu piper din dotare în momentul în care protestatarii din Piaţa Victoriei au început să arunce în agenţi cu obiecte contondente. Aceştia mai spun că nu s-a dat un ordin pentru spray-uri.

„Cei din Piaţă au forţat gardurile de protecţie instalate şi cordonul de jandarmi, s-au deplasat către sediul Guvernului, colegii mei au realizat un nou dispozitiv pe trotuarul din faţa Guvernuluu României. Circulaţia a fost blocată. Colegii mei asupra cărora s-a aruncat cu beţe de straguri, cu pietre, cu obiecte contondente au folosit spray-urile individuale pe care le au asupra lor. Nu s-a dat ordin de intervenţie cu gaze lacrimogene, fiecare a folost sprayul individual, în funcţie de situaţia în care a fost pus. Când s-a forţat gardurile, şi pentru a ieşi din situaţia de pericol, au folosit sprayurile cu piper”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.