Toader, acuzat de sindicaliştii din penitenciare că ştia circumstanţele morţii lui Stan Mustaţă. "A încercat să se scoată în mod cinic din ecuaţia responsabilităţii"

Postat la 10 august 2018 51 afişări

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) transmite, vineri, că ministrul Justiţiei avea informaţii care puteau clarifica circumstanţele decesului fostului judecător Stan Mustaţă, în condiţiile în care Tudorel Toader a cerut anchetă la trei închisori.

Toader, acuzat de sindicaliştii din penitenciare că ştia circumstanţele morţii lui Stan Mustaţă. "A încercat să se scoată în mod cinic din ecuaţia responsabilităţii"

"Ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, declara recent că a cerut controale la Penitenciarele Jilava, Rahova si Giurgiu ca urmare a decesul deţinutului Stan Mustaţă, deşi acestea se declanşează, din oficiu, de către Parchet la orice deces al unei persoane custodiate, indiferent de motivele aparente. O reacţie extrem de nepotrivită, având în vedere că acesta cunoştea informaţii de natură a clarifica circumstanţele decesului, un aspect important fiind cel referitor la conexiunea eronată făcută între transferul deţinutului şi decesul care a avut loc o lună mai târziu, pe fondul unor afecţiuni cronice", transmite Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă remis vineri dimineaţă MEDIAFAX.

Sindicaliştii din penitenciare spun că fostul judecător Stan Mustaţă a murit pe 8 august 2018, în jurul orei 22.15, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Nefrologie Carol Davila, iar în dimineaţa zilei următoare ministrul Tudorel Toader a fost informat "în amănunt de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor referitor la acest eveniment".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.