"Dacă continuaţi aşa, vă omor pe toţi!" Avertismentul unui preşedinte către proprii poliţişti

Postat la 10 august 2018 572 afişări

"Dacă continuaţi aşa, vă omor pe toţi!" Avertismentul unui preşedinte către proprii poliţişti

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a apărut din nou pe prima pagină a ziarelor după ce a ameninţat că va ucide sute de poliţişti aflaţi sub investigaţie pentru crime şi corupţie.

El s-a adresat celor peste 100 de poliţişti acuzaţi de viol, răpiri, şantaj sau trafic cu droguri numindu-i "inutili" şi "un pericol pentru societate". Duterte i-a avertizat pe poliţişti că "vor fi ucişi" în cazul în care crimele continuă.

Nu e primul avertisment de acest gen lansat de preşedintele filipinez: anul trecut, acesta i-a ameninţat pe oficialii guvernamentali corupţi cu posibilitatea de a fi aruncaţi din elicopter, avertizând că el însuşi a făcut asta înainte şi nu i-ar fi greu să o facă din nou, relatează Reuters online.

Duterte a spus că odată l-a aruncat din elicopter pe un chinez suspectat de viol şi crimă.

"Dacă eşti corupt, te voi prelua cu un elicopter spre Manila şi te voi arunca. Am făcut asta înainte, de ce nu aş face-o din nou ?", a spus Duterte în timpul unui discurs.

În februarie, Filipine a interzis temporar detaşarea lucrătorilor străini în Kuweit, după ce corpul mutilat al lui Joanna Daniela Demafelis,  unei filipineze de 29 de ani, a fost descoperit într-un congelator dintr-un apartament abandonat.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a cerut celor 276.000 de muncitori filipinezi din Kuweit să se întoarcă acasă apelând la "sentimentul lor de patriotism" şi oferind zboruri gratuite pentru cele 10.000 de persoane care se estimează că au termenul de valabilitate al vizelor depăşit.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.