Misterul cazurilor rare de plămâni ''sănătoşi'' ai adulţilor care fumează de o viaţă întreagă a fost descifrat

Postat la 20 aprilie 2016 663 afişări

Misterul cazurilor rare de plămâni ''sănătoşi'' ai adulţilor care fumează de o viaţă întreagă a fost descifrat

Misterul din spatele faptului că anumite persoane par să aibă plămâni sănătoşi la vârsta a treia, în ciuda faptului că au fumat aproape întreaga lor viaţă adultă, a fost descifrat de cercetători.

Mulţi dintre fumători - însă nu toţi - dezvoltă boli pulmonare. Însă aceleaşi boli sunt dezvoltate şi de anumite persoane care nu au fumat niciodată.

Studiul, realizat pe un eşantion de peste 50.000 de persoane, a descifrat misterul celor care fumează de o viaţă întreagă, dar au rămas sănătoşi.

Cercetătorii de la Medical Research Council spun că această descoperire ar putea duce la dezvoltarea unor noi medicamente care ar putea să amelioreze funcţionarea plămânilor.

Vezi aici ce au descoperit!

Urmărește Business Magazin

/actualitate/misterul-cazurilor-rare-de-plamani-sanatosi-ai-adultilor-care-fumeaza-de-o-viata-intreaga-a-fost-descifrat-15265686
15265686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.