Cum se strâng averi de milioane de euro. Biserica Romano-Catolică este cel mai mare proprietar imobiliar din Satu Mare

Postat la 19 aprilie 2016 460 afişări

Cum se strâng averi de milioane de euro. Biserica Romano-Catolică este cel mai mare proprietar imobiliar din Satu Mare

Episcopia Romano-Catolică Satu Mare, direct sau prin intermediul unor asociaţii, a dobândit 22 de imobile în municipiul Satu Mare, devenind astfel unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa imobiliară. Clădirile i-au fost retrocedate în natură de Primăria Satu Mare, între anii 2004 şi 2009. Cele 22 de imobile îi aduc Episcopiei venituri anuale de sute de mii de euro, din care o bună parte din chiriile încasate de la şcolile retrocedate.

O avere de invidiat

28 milioane de lei este averea Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare, conform bilanţului pe anul 2015 publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe. Anul trecut a fost unul foarte bun pentru Episcopie, veniturile încasate fiind de 8,3 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei din activităţi economice.

În 2014, veniturile Episcopiei erau de doar 6,2 milioane de lei, din care 2,4 milioane de lei din activităţi economice.

Cea mai mare parte a veniturilor provin din administrarea averii imobiliare a Bisericii romano-catolice din Satu Mare. Direct, ori prin intermediul mai multor asociaţii, Biserica Romano-Catolică este cel mai mare proprietar imobiliar din Satu Mare.

Din 2004 încoace, Bisericii romano-catolice i-au fost retrocedate 22 de proprietăţi imobiliare din Satu Mare, o bună parte fiind instituţii de învăţământ. Jumătate au fost retrocedate în anul 2004, iar restul  până în 2009.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-se-strang-averi-de-milioane-de-euro-biserica-romano-catolica-este-cel-mai-mare-proprietar-imobiliar-din-satu-mare-15264949
15264949
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.