”Lupul electric”, prima maşină electrică românească, va fi lansată în 2018 - GALERIE FOTO

Postat la 19 aprilie 2016 5994 afişări

Românii sunt foarte inventivi când vine vorba de exploatarea soluţiilor alternative de alimentare a maşinilor.

”Lupul electric”, prima maşină electrică românească, va fi lansată în 2018 - GALERIE FOTO

Românii sunt foarte inventivi când vine vorba de exploatarea soluţiilor alternative de alimentare a maşinilor. Acum ceva timp am scris despre Maşina care merge cu apă, oţet şi cola, dar acum însă aflăm că a fost inventat "Lupul electric", prima maşină care va funcţiona pe baza de pile de hidrogen, informează Digi24.ro.

"Lupul electric" este un proiect al Institutului de Criogenie şi Separări Izotopice (ICSI) Vâlcea, proiect ce reprezintă o maşină electrică care, în prezent, se află sub forma unei dubiţe în podeaua şi carcasa căreia au fost montate baterii ce oferă o autonomie de 180 de kilometri.

In interiorul autoutilitarei au fost montate sistemele energetice electrice de conversie a energiei de la pilă pentru baterii şi rezervorul de hidrogen. 

Află mai multe şi vezi galeria foto -  ”Lupul electric”, varianta românească a maşinilor Tesla. FOTO

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maşina electrică,
lupul electric
/actualitate/lupul-electric-prima-masina-electrica-romaneasca-va-fi-lansata-in-2018-galerie-foto-15264169
15264169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.