Mişcarea Populară se întoarce ca să salveze Dreapta

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 31 martie 2013 47 afişări

Până la a ajunge într-adevăr Mişcare Populară - proiectul vechi de câţiva ani al preşedintelui Traian Băsescu, trecut deja prin câteva avataruri - Noua Republică, Forţa Civică şi ARD -, formaţiunea virtuală anunţată de Cristian Diaconescu drept refugiu al Dreptei rămâne pentru moment o stare populară.

E stare fiindcă stă - după declaraţiile (plauzibile) de până acum ale Elenei Udrea şi ale Monicăi Macovei, PDL va rămâne unit şi nu se va sparge într-un PDL-Blaga aflat în drum spre contopirea cu PNL şi "noua construcţie politică" cerută rapid de preşedintele Băsescu în seara când Vasile Blaga a fost reales şef al pedeliştilor. Desigur, Elena Udrea şi Monica Macovei ar putea alege tactica opoziţiei din interior faţă de echipa lui Vasile Blaga; preventiv, acesta a avertizat că oricine crede că va sabota PDL în interior "va zbura din partid".

În acelaşi timp, Mişcarea e populară fiindcă îndrăgeşte PPE, la fel ca suratele ei politice, fiindcă se reclamă de la vechea filozofie "de la firul ierbii/mesajului pe Facebook", deja încercată de Noua Republică, şi fiindcă se presupune că poporul român neangajat politic se va înghesui în rândurile ei, producând astfel o clasă politică nouă şi pură. Cristian Diaconescu a spus că MP se adresează mai ales românilor care nu au făcut politică, iar preşedintele Băsescu a spus că liderul ei trebuie să fie un om care să fie "expresie a neangajamentului politic". Problema e că până acum, poporul neangajat politic a tot stat, în timp ce politicienii s-au mişcat continuu pe deasupră-i. Dar nu-i nimic, încercarea moarte n-are.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/miscarea-populara-se-intoarce-ca-sa-salveze-dreapta-10702286
10702286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.