Ministrul Virgil Popescu: Termocentrala de la Mintia nu va ajunge la fier vechi

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 ianuarie 2022 49 afişări

Ministrul Virgil Popescu: Termocentrala de la Mintia nu va ajunge la fier vechi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că termocentrala de la Mintia nu va ajunge la fier vechi. În urma modernizării, acolo va fi o centrală cu tehnologie avansată, spune Popescu.

Anunţul a fost făcut pe Facebook.

„Termocentrala de la Mintia nu va ajunge la fier vechi!”, a scris ministrul Energiei pe reţeaua de socializare.

Virgil Popescu a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanţii termocentralei şi, la final, a anunţat că la Mintia se va construi o unitate alimentată cu gaze naturale şi dotată cu tehnologie avansată.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu administratorul special al CEH-ului, Cristian Roşu, şi cu reprezentantul lichidatorului. Le-am cerut ca în perioada următoare când încep procedurile de licitaţie, viitorul investitor care va fi selectat să ofere garanţii financiare că la Mintia se va construi o centrală pe gaze naturale de minim 800MW cu tehnologie avansată”, a precizat Virgil Popescu.

Termocentrala Mintia face parte din fostul Complex Energetic Hunedoara. Anul trecut, unitatea a intrat în conservare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
virgil popescu,
mintia,
termocentrală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.