Ministrul Sănătăţii aşteaptă rezultate legate de cazul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 28 noiembrie 2023 39 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marţi, că încă aşteaptă rezultate ale analizelor legate de cazul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, judeţul Vaslui, unde trei persoane au murit şi altele au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au primit mâncare pe bază de peşte.

Ministrul Sănătăţii aşteaptă rezultate legate de cazul de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

„Există rezultate, am văzut aceste rezultate şi de la ANSVSA, şi de la noi; rezultatele microbiologice nu reflectă corelaţia acestor rezultate cu o posibilă toxiinfecţie alimentară, cel puţin din ce rezultate avem până în momentul de faţă. Adică prezenţa unor bacterii care n-au semnificaţii atunci când sunt în număr mic, care se găsesc în mod obişnuit, de exemplu în aer, nu au o semnificaţie deosebită”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Rafila a mai spus că sunt aşteptate şi alte rezultate de la anatomo-patologi, „să vedem dacă putem să le coroborăm şi să avem o posibilitate consolidată, împreună cu cei de la medicină legală”.

Trei pacienţi ai unui spital de psihiatrie din judeţul Vaslui au murit după ce au mâncat alimente de la o mănăstire.

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către DSP Vaslui, referitor la o situaţie gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate.

Pe 21 noiembrie, toţi pacienţii şi o parte din angajaţii spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de peşte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
spital,
murgeni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.