Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat închiderea şcolilor la începutul pandemiei Covid-19 şi a spus că nimeni nu şi-a asumat această decizie

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 august 2022 30 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat închiderea şcolilor la începutul pandemiei Covid-19 şi a spus că nimeni nu şi-a asumat această decizie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat închiderea şcolilor la începutul pandemiei Covid-19 şi a spus că nimeni nu şi-a asumat această decizie: „Nu e o acuză, ci o chestie de responsabilitate şi de asumare”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a criticat decizia luată la începutul pandemiei de închidere a şcolilor şi a afirmat că „a fost o dramă pentru copii”.

„Nimeni, nu am auzit, să aibă o discuţie, o asumare a unor decizii care, la momentul acela, poate au fost considerat potrivite, dar viaţa şi exemplele din alte ţări au demonstrat că nu au fost cele mai bune decizii. Nu am auzit această discuţie. Nu e o acuză, ci o chestie de responsabilitate şi de asumare şi trebuie să fie o chestie naturală atunci când suntem în poziţia de a decide pentru vieţile concetăţenilor noştri”, a declarat, la Antena 3, Alexandru Rafila.

El a precizat că nu se are în vedere introducerea unor restricţii.

„Nu, nu avem în vedere vreo măsură restrictivă. Am recomandat cu tărie utilizarea măştii în interior şi în mijloacele de transport. Mijlocele de transport sunt, poate, principalul loc unde se transmite această boală. (...) Cred că obligativitatea măştii, mai ales în această perioadă, în acest sezon deosebit de cald, este dificil de implementat. Oamenii, chiar dacă ar purta mască, ar purta-o incorect”, a adăugat Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.696 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 6.494 mai multe faţă de ziua anterioară. Au fost raportate 38 de decese, între care unul la un copil.

.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
critici,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.