Ministrul rus de Externe, justificare a invaziei din Ucraina: Ţara să nu dobândească arme nucleare

Autor: Laura Buciu Postat la 01 martie 2022 28 afişări

Ministrul rus de Externe, justificare a invaziei din Ucraina: Ţara să nu dobândească arme nucleare

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus, marţi, la Conferinţa ONU pentru dezarmare, din Elveţia, că este timpul ca armele nucleare americane din Europa „să se întoarcă acasă”.

Serghei Lavrov a declarat la Conferinţa ONU pentru dezarmare din Elveţia că este timpul ca armele nucleare americane din Europa „să se întoarcă acasă”.

Lavrov era aşteptat să apară personal la Geneva, dar interdicţiile de călătorie l-au împiedicat să facă acest lucru.

Astfel că, într-un mesaj preînregistrat, el a declarat că Rusia este pregătită să discute cu SUA despre stabilitatea strategică, dar a avertizat că Occidentul nu trebuie să aibă instituţii sau muniţie militare în ţările fostei Uniuni Sovietice.

De asemenea, el a părut să ofere o nouă justificare a invaziei Rusiei în Ucraina, prin aceea că se doreşte a fi împiedicată Ucraina să dobândească arme nucleare.

Alături de ambasadorul Ucrainei, mai mulţi ambasadori, inclusiv cei din Marea Britanie, Germania, Australia, Canada, SUA şi UE, au ieşit din sală în momentul în care Lavrov a început să vorbească, potrivit BBC.

De asemenea, ministrul rus de externe urmează să aibă noi declaraţii, cel mai probabil tot prin mesaj video preînregistrat, în faţa Consiliului ONU pentru drepturile omului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
nuclear,
război

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.