Ministrul Muncii iniţiază discuţii despre creşterea salariului minim pe economie

Autor: Petru Mazilu Postat la 25 august 2021 28 afişări

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat miercuri că în septembrie va organiza primele întâlniri în care se va discuta despre creşterea salariului minim pe economie. Este mic şi trebuie să crească, şi-a justificat demnitarul demersul.

Ministrul Muncii iniţiază discuţii despre creşterea salariului minim pe economie

La discuţiile care vor începe în septembrie vor participa reprezentanţii Ministerului Muncii, sindicalişti şi membri ai patronatelor.

Anunţul a fost făcut miercuri de Raluca Turcan care i-a îndemnat pe parteneri să se pregătească pentru negocieri.

Ministrul Turcan a mai spus că suma de 2.300 de lei este mică şi că România se confruntă cu un fenomen de „muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată” ceea ce în privează pe oameni de anumite drepturi.

De asemenea, creşterea salariului minim trebuie să se facă echilibrat astfel încât să nu ducă la concedieri, a precizat Raluca Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariul minim,
ministrul muncii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.