Ministrul Mediului: Facem încă un apel ca apa potabilă să nu o folosim în scopuri agricole

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 iulie 2022 17 afişări

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut încă un apel ca apa potabilă să nu fie folosită în scopuri agricole: „E o risipă pe care nu ne-o permite acum”.

Ministrul Mediului: Facem încă un apel ca apa potabilă să nu o folosim în scopuri agricole

„Facem încă odată, în mod repetat, apel la populaţie ca în această perioadă să utilizeze apa potabilă sttrict pentru consumul din gospodărie pentru consumul pentru care se produce apa potabilă. E o risipă pe care nu ne-o permite acum să folosim această apă potabilă în scop agricol”, spune Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a revenit cu precizări despre acest apel.

„Ne referim strict la folosirea apei în gospodărie, în curte, în gradină, în acele mici suprafeţe anexate caselor. Nu vorbim de irigaţiile la scară largă. Acolo, ANIF şi ANAR asigură necesarul de apă, nu sunt probleme semnificative. Apelul îl fac către cei care folosesc apa potabilă care intră prin ţeavă în curte, vine printr-un sistem de captare, tratare, alimentare a localităţii cu apă potabilă, ca aceqa apă să nu fie folosită în scop agricol. Creşterea exagerată a consumului în această perioadă secetoasă periclitează siguranţa alimentării cu apă potabilă exact în localitatea în care nu se înţelege că, din păcate, câteva săptămâni va trebui să nu foloseascvă acezastă apă pentru irigaţii”, adaugă Barna Tanczos. .

Ministrul Mediului spune, în privinţa rezervelor strategice de apă, că există cele 40 de lacuri de acumulare, unde nu sunt probleme semnificative.

„Nivelul apei în Dunăre e în scădere faţă de anii precedenţi. Avem undeva la 3000 de litri/secundă la intrarea în ţară, faţă de 5.000-6000, dar nu avem probleme”, arată Tanczos Barna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
secetă,
apă potabilă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.