Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se pune bine cu magistratura: propune un proiect cu despăgubiri uriaşe pentru procurori şi judecători din bani publici

Postat la 06 mai 2022 154 afişări

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, se pune bine cu magistratura: propune un proiect cu despăgubiri uriaşe pentru procurori şi judecători din bani publici

În cazul în care magistraţii suferă prejudicii în exercitarea meseriei, aceştia vor beneficia de asistenţă medicală profilactică, curativă, recuperatorie în ţară şi în străinătate, toate plătite din bani publici.

Magistraţii mai beneficiază de plăţi pentru medicamente, transport, compensaţii de până la 15.000 de euro.

În cazul pierderii temporare a capacităţii de muncă, despăgubirile pentru magistraţi se acordă până la redobândirea capacităţii de muncă.

În situaţia decesului unui magistrat, se acordă o despăgubire în sumă egală cu indemnizaţia brută de care magistratul a beneficiat în ultima lună de dinaintea producerii evenimentului înmulţită cu numărul de luni în care ar fi beneficiat de această indemnizaţie, de la data decesului până la pensionare, dar nu mai mică de 50000 de euro.

Ministerul Justiţiei, condus de Cătălin Predoiu (PNL), a propus spre dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern care prevede acordarea de despăgubiri magistraţilor „care au suferit unele prejudicii în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea”.

Proiectul lui Cătălin Predoiu vizează plăţi de la buget pentru toţi procurorii şi judecătorii din România şi se referă la situaţii în care viaţa, integritatea corporală, sănătatea ori bunurile acestora le sunt afectate în timpul serviciului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
despagubiri,
bani publici,
catalin predoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.