Ministrul italian al Afacerilor Sociale anunţă cu lacrimi în ochi o reformă dură a pensiilor

Postat la 05 decembrie 2011 10 afişări

Guvernul italian a adoptat duminică o reformă care înăspreşte sensibil sistemul de pensii, deja criticată de sindicate, a anunţat ministrul Afacerilor Sociale, Elsa Fornero, care a izbucnit în lacrimi în timpul prezentării.

În cadrul unei conferinţe de presă alături de premierul Mario Monti, ministrul a subliniat că reforma se traduce printr-o creştere a vârstei de pensionare şi a numărului anilor de cotizare din ianuarie 2012. Doborâtă de emoţii ea nu a putut termina fraza în care vorbea despre "constrângerile financiare (internaţionale, n.red.) foarte severe" şi "sacrificii". Guvernul italian al lui Mario Monti a adoptat duminică o cură anticriză de o rigoare draconică pentru a încerca să pună Italia la adăpost de criza datoriilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
reforma,
pensii,
criza,
masuri
/actualitate/ministrul-italian-al-afacerilor-sociale-anunta-cu-lacrimi-in-ochi-o-reforma-dura-a-pensiilor-9029049
9029049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.