Ministrul Energiei anunţă că se pot depune proiecte pentru obţinerea finanţării pentru investiţii în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice în baterii. Bugetul total al schemei de finanţare trece de 100 mil. euro

Autor: Cristina Bellu Postat la 30 noiembrie 2022 471 afişări

Ministrul Energiei anunţă că se pot depune proiecte pentru obţinerea finanţării pentru investiţii în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice în baterii. Bugetul total al schemei de finanţare trece de 100 mil. euro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a semnat ordinul pentru aprobarea schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice (baterii).

“Bugetul total aferent prezentei scheme este echivalentul în lei a sumei de 103,4 mil.euro, compus din 79,6 mil. euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în cadrul PNRR şi 23,8 mil. euro fonduri naţionale prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%”, precizează Virgil Popescu pe contul de FB.

Solicitanţii eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici sau mijlocii (inclusiv întreprinderi nou înfiinţate), cât şi întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislaţia specifică din statul membru a cărei naţionalitate o deţin, ale căror proiecte au fost selectate drept câştigătoare în baza procedurii de ofertare concurenţială, care au înscrise în actul constitutiv activităţi privind producerea şi comercializarea de energie electrică, corespunzătoare diviziunii 35: "Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat" din clasificarea codurilor CAEN rev. 2.

Ajutorul se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate şi nu poate depăşi 167.000 euro per MWh de stocare şi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii.

Ofertele se pot depune prin platforma electronică dedicată PNRR până în data de 28 decembrie, ora 18.00, iar durata de implementare a proiectului nu trebuie să depăşească data de 31 decembrie 2025.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.