Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: salariaţii din privat pot primi vouchere de vacanţă

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 decembrie 2021 44 afişări

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: salariaţii din privat pot primi vouchere de vacanţă

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a anunţat că salariaţii din privat pot primi vouchere de vacanţă. Valoarea maximă a acestora poate ajunge la 13.800 lei, a precizat reprezentantul Guvernului.

În sectorul privat, voucherele de vacanţă pot fi acordate tuturor angajaţilor care au contract individual de muncă, iar valoarea maximă ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute garantate pe ţară.

„Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de ordină în regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă. Datorită impactului pozitiv de pe plan economic şi social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Avantajele angajatorilor sunt, printre altele, 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.800 lei/angajat/an fiscal şi scutirea de la plata contribuţiei asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. De asemenea, angajatorii sunt scutiţi de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat.

Voucherele de vacanţă primite de salariaţi pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice pot fi adăugate şi alte servicii precum masa, transportul sau tratamentul balnear.

Emiterea voucherelor de vacanţă poate fi făcută doar de către entităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice. În perioada 2022-2026, acestea vor fi acordate exclusiv pe suport electronic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministru,
vouchere,
turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.