Ministrul Agriculturii despre noul caz de etichetare greşită a cărnii: E bănuită o firmă mare din România

Postat la 28 februarie 2013 10 afişări

Firma bănuită că ar fi exportat carne de cal etichetată ca fiind de vită în Grecia este o unitate mare de producţie din sudul României, în prezent verificată, iar analizele vor fi gata în câteva zile, fiind de altfel controlate toate unităţile de sacrificare şi depozitele din România, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii despre noul caz de etichetare greşită a cărnii: E bănuită o firmă mare din România

 "Aseară am primit şi noi acel comunicat de presă pe care l-aţi văzut şi dumneavoastră. Pornind de la informaţiile din presă am luat legătura şi cu ambasada şi cu autoritatea veterinară de la Atena. Ne-au informat că în cursul zilei de astăzi vor introduce în sistemul rapid de alertă al Uniunii Europene. Nu avem identificate loturile la care fac referire. Din ceea ce ne-au spus în discuţiile de astăzi este vorba de o societate din România, alta decât cele două care au fost luate anterior în discuţie, o societate care a exportat de data aceasta direct în Grecia, nu prin acel intermediar pe care l-am avut în toate cazurile de până acum", a declarat joi Constantin la finalul unei conferinţe de presă pe teme de dezvoltare rurală.

El a spus că autorităţile române vor analiza imediat ce vor avea la dispoziţie lotul la care fac referire serviciile alimentare elene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-agriculturii-despre-noul-caz-de-etichetare-gresita-a-carnii-e-banuita-o-firma-mare-din-romania-10616243
10616243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.