Ministru francez: Romania nu recunoaste frontiera cu R. Moldova. MAE: Afirmatiile nu corespund realitatii

Postat la 10 decembrie 2010 152 afişări

Ministerul roman de Externe sustine ca afirmatiile ministrului francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, referitoare la pretinsa nerecunoastere de catre Romania a frontierei de stat cu Republica Moldova "nu corespund realitatii".

De asemenea, MAE considera ca stabilirea de legaturi intre aderarea la Schengen si relatia cu R. Moldova este o incercare de deviere a discutiei catre alte subiecte.

Franta refuza sa intre in "mecanisme" care ar slabi capacitatea UE de a controla fluxurile migratoare, a afirmat ministrul francez al Afacerilor Europene, Laurent Wauquiez, conchizand ca Romania si Bulgaria nu sunt pregatite sa adere la Spatiul Schengen. "Romaniei si Bulgariei nu li se inchide usa, dar este nevoie sa fie respectate criterii simple", a spus Wauquiez, sustinand ca Romania "nu recunoaste frontiera cu Republica Moldova, "pe unde trec fluxurile migratoare".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAE,
Moldova,
granita,
Franta,
reactii,
Wauquiez,
Schengen
/actualitate/ministru-francez-romania-nu-recunoaste-frontiera-cu-r-moldova-mae-afirmatiile-nu-corespund-realitatii-7801334
7801334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.