Ministrii de Finante din zona euro sustin candidatura lui Mario Draghi la sefia BCE

Postat la 17 mai 2011 15 afişări

Ministrii de Finante din zona euro sustin candidatura sefului Bancii Italiei, Mario Draghi, la presedintia Bancii Centrale Europene (BCE), acesta obtinand astfel primul aviz dintr-o serie de trei necesare inainte sa poata prelua postul, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

"L-am desemnat unanim pe Draghi ca succesor al actualului presedinte al BCE, Jean Claude Trichet", a afirmat Jean Claude Juncker, seful Eurogroup, organizatie care reuneste ministrii de Finante din zona euro, potrivit Wall Street Journal. Mandatul lui Trichet se va incheia in octombrie. Draghi, in varsta de 63 de ani, este in prezent guvernatorul Bancii Italiei si membru in consiliul monetar al BCE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economic,
mario draghi,
sefie,
BCE
/actualitate/ministrii-de-finante-din-zona-euro-sustin-candidatura-lui-mario-draghi-la-sefia-bce-8271089
8271089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.