Miniştrii de finanţe din UE au convenit ca BCE să fie autoritatea unică de supraveghere bancară

Postat la 14 decembrie 2012 15 afişări

Miniştrii de finanţe din UE au ajuns ieri la o înţelegere pentru a acorda Băncii Centrale Europene (BCE) puterea de a supraveghea băncile din zona euro, deschizând astfel drumul spre uniunea bancară, cel mai amplu proiect de integrare economică de la crearea monedei unice.

Noul sistem de supraveghere va deveni operaţional în martie 2014 şi va acoperi în primă fază în jur de 200 de bănci. Implementarea ar putea fi amânată dacă BCE are nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti. După trei ani de politică anticriză fragmentată, uniunea bancară ar fi piatra de temelie pentru o integrare economică europeană mai profundă şi prima încercare a blocului comunitar de a răs­punde pe o singură voce băncilor cu probleme, care în ultimii ani au împins în colaps state mem­bre precum Irlanda şi Spania, scrie Thomson Reuters.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
bce,
supraveghere bancara,
ministri,
finante
/actualitate/ministrii-de-finante-din-ue-au-convenit-ca-bce-sa-fie-autoritatea-unica-de-supraveghere-bancara-10392310
10392310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.