Ministerul Transporturilor, parte civilă în dosarul "Astoria". Prejudiciul este de 7,6 milioane de euro

Postat la 14 decembrie 2017 58 afişări

Ministerul Transporturilor (MT) s-a constituit, joi, parte civilă, în vederea recuperării prejudiciului material în valoare de 7,6 milioane de euro, cauzat ca urmare a executării silite pentru neplata facturilor de către Hotelul Restaurant Astoria, care aparţinea instituţiei.

Ministerul Transporturilor, parte civilă în dosarul "Astoria". Prejudiciul este de 7,6 milioane de euro

Suma de 7,6 milioane de euro, constituind prejudiciul material, reprezintă 3,2 milioane de euro - valoarea de piaţă a activului Hotel Restaurant Astoria (drept de proprietate asupra clădirii şi drept de folosinţă asupra terenului aferent în suprafaţă de 1.218,35 mp) şi 4,4 milioane de euro - drept de proprietate asupra clădirii şi asupra terenului aferent în suprafaţă de 1.781,80 mp, potrivit concluziilor expertului tehnic judiciar, citate în comunicatul emis de Ministerul Transporturilor.

În urma executării silite, Hotelul Restaurant Astoria, ce aparţinea Ministerului Transporturilor în calitate de acţionar unic al SFT CFR SA, a fost adjudecat către Orhideea Gardens SRL.

În septembrie 2014, prin ordinul ministrului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Hotelul Restaurant Astoria, alături de alte active, a fost transferat din patrimoniul CFR SA (SAAF) în patrimoniul SFT CFR SA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.