Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile privind înfiinţarea centrelor de vaccinare

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 ianuarie 2021 113 afişări

Ministerul Sănătăţii va simplifica procedurile privind înfiinţarea centrelor de vaccinare. Direcţiile de sănătate publică din toată ţara vor aviza temporar funcţionarea centrelor de vaccinare în baza unei simple declaraţii.

Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile privind înfiinţarea centrelor de vaccinare

Ministerul Sănătăţii intenţionează să simplifice modalităţile de înfiinţare şi procedura de autorizare ale centrelor de vaccinare împotriva COVID -19. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în timpul unei videconferinţe cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică că ministerul va modifica ordinul pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare.

„Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Direcţiile de sănătate publică din toată ţara vor aviza temporar funcţionarea centrelor de vaccinare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere a conducerii unităţii medicale. Pentru schimbarea destinaţiei spaţiului în care vor funcţiona centrele de vaccinare este necesar acordul proprietarului în urma căruia se emite hotărârea comitetului pentru situaţii de urgenţă.

Tot joi, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să facă verificări în centrele de vaccinare astfel încât aceastea să funcţioneze în parametrii legali. Se vor verifica respectarea circuitelor şi a regulilor generale de funcţionare, dotarea spaţiilor şi kit-urile de vaccinare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.