Ministerul Sănătăţii, acuzat de primari că i-a pus să organizeze şi să doteze centrele de vaccinare fără a le da bani

Postat la 10 ianuarie 2021 55 afişări

Ministerul Sănătăţii, acuzat de primari că i-a pus să organizeze şi să doteze centrele de vaccinare fără a le da bani

Asociaţia Municipiilor din România solicită Ministerului Sănătăţii asigurarea resursei financiare aferente pentru organizarea, dotarea şi operaţionalizarea centrelor de vaccinare precum şi pentru plata personalului medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor.

Asociaţia Municipiilor din România arată, într-un comunicat, faptul că bugetele administraţiilor publice locale se vor adopta la 45 de zile de la adoptarea legii bugetului de stat pentru anul 2021 (cel mai probabil martie, aprilie, 2021). De asemenea, cheltuielile aferente procesului de vaccinare transferate fără resursă financiară în sarcina administraţiilor publice locale vor împiedica administraţiile locale să asigure finanţarea corespunzătoare a altor obligaţii şi servicii legale oferite cetăţenilor.

Citiţi articolul integral pe Aleph News 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
dotare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.