Ministerul Justiţiei PIERDE 3,75 MILIARDE LEI în noul buget

Postat la 01 decembrie 2017 119 afişări

Ministerul Justiţiei (MJ) va avea, în 2018, un buget („credite bugetare”) de 3,75 miliarde de lei, cu 0,81% mai puţin decât alocarea din 2017, arată datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor postat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Ministerul Justiţiei PIERDE 3,75 MILIARDE LEI în noul buget

Ca ordonator principal, Ministerul Culturii va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) la acest buget, în valoare totală de până la 3,94 miliarde de lei.

Unul dintre cele mai importante obiective ale ministerului este finalizarea procesului de operaţionalizare, în subordinea MJ, a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) şi consolidarea acesteia. În vederea atingerii obiectivelor specifice, ANABI a atras inclusiv resurse financiare externe precum:

− Proiectul „Sprijin pentru îndeplinirea obiectivelor Strategiei Naţionale Anticorupţie prin creşterea gradului de recuperare a produselor infracţiunilor”. Proiectul a fost preluat integral în administrare de către ANABI în luna aprilie 2017. Obiectivul proiectului este dezvoltarea în cadrul ANABI a unui sistem naţional integrat privind creanţele provenite din infracţiuni. Proiectul beneficiază de finanţare în cadrul Programului de Cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale din cadrul Europei extinse şi este implementat în parteneriat cu Institutul Basel pentru Guvernare din Elveţia. Bugetul proiectului este de aproximativ 3,86 milioane de lei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.