Cod galben de ninsori, sâmbătă. Zonele vizate de avertizarea meteorologilor

Postat la 01 decembrie 2017 249 afişări

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi viscol la munte, valabilă sâmbătă, începând cu ora 1.00 până la 13.00, în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în vestul Moldovei, potrivit ANM.

Cod galben de ninsori, sâmbătă. Zonele vizate de avertizarea meteorologilor

„În cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte”, potrivit unui anunţ al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În paralel, meteorologii au emis şi o informare meteo, valabilă de vineri, de la ora 21.00, până sâmbătă, la ora 18.00. Vor apărea ploi moderate cantitativ, precipitaţii mixte, predominant ninsori la munte şi intensificări ale vântului, în majoritatea regiunilor.

„În Oltenia, Muntenia, sudul şi centrul Moldovei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania şi Maramureş, precum şi la munte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat se va semnala polei”, precizează sursa citată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.