Ministerul Educaţiei Naţionale a decis un cod de etică în şcoli, pentru combaterea corupţiei

Postat la 14 ianuarie 2014 47 afişări

Un cod de etică pentru şcoli ar trebui să fie elaborat până la 15 iunie, iar cadrele didactice care îl încalcă ar urma să fie sancţionate şi să nu mai poată face parte din acest corp profesional, măsura vizând combaterea corupţiei, a anunţat secretarul general adjunct al MEN, Gabriel Ispas.

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis un cod de etică în şcoli, pentru combaterea corupţiei

 Secretarul general adjunct al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) a declarat, marţi, într-o conferinţă că le-a transmis directorilor de şcoli că ministerul a declanşat "o cruciadă împotriva corupţiei din educaţie" şi i-a invitat pe toţi "să fie parte a rezolvării problemei şi nu cauză a soluţiilor".

"După ce am aprobat strategia anticorupţie, vom aproba şi codul etic şi vom discuta despre problema de nedemnitate profesională, pentru că, atunci când discutăm de nedemnitate profesională, persoana care a fost sancţionată pentru acest lucru să nu mai poată niciodată să facă parte din acest corp profesional", a mai spus Ispas.

El a mai menţionat că acest cod etic va putea fi valabil în învăţământul preuniversitar românesc timp de 20 - 30 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-educatiei-nationale-a-decis-un-cod-de-etica-in-scoli-pentru-combaterea-coruptiei-11901431
11901431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.