Ministerul Educaţiei a aprobat lista cu cele 300 de şcoli unde se acordă suport alimentar

Autor: Laura Buciu Postat la 31 august 2022 84 afişări

Ministerul Educaţiei a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an şcolar.

Ministerul Educaţiei a aprobat lista cu cele 300 de şcoli unde se acordă suport alimentar

Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, practic a fost dublat numărul de şcoli (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, prin corelare cu lista şcolilor finanţare prin PNRAS.

„Comparativ cu anul şcolar 2021-2022, se majorează cu 50% şi limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar şi de celelalte reglementări europene în domeniu. Această iniţiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educaţiei de a reduce abandonul şcolar şi rata de parăsire timpurie a şcolii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului naţional de învăţământ, cumulate cu problemele economice şi sociale accentuate de pandemia Covid-19”, spune ministrul sorin Cîmpeanu.

Cadrul general de derulare în anul şcolar 2022 - 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanţă de urgenţă în luna iunie a acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educaţie,
alimentaţie,
cîmpeanu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.