Minciuna are picioare scurte. Ce pedeapsă are de ispăşit o femeie care şi-a falsificat CV-ul

Autor: Adina Petcu Postat la 05 decembrie 2019 145 afişări

O australiancă de 46 de ani care şi-a falsificat experienţa profesională în CV pentru a obţine un loc de muncă foarte bine plătit, a fost condamnată la cel puţin un an de închisoare, potrivit CNN.

Veronica Hilda Theriault a fost judecată săptămâna trecută pentru înşelăciune şi abuz în funcţii publice, drept urmare a unei aplicaţii pe care a trimis-o în 2017 pentru a obţine postul de ofiţer-şef de informaţii. Slujba era extrem de bine plătită, iar pentru a avea mai multe şanse, femeia a riscat şi a adăugat informaţii false în CV. Aceasta a lucrat timp de o lună în Cabinetul Premierului Australiei de Sud şi ar fi avut un salariu de 22.500 de dolari.

Femeia a pledat vinovată şi a fost condamnată la 25 de luni de închisoare fără posibilitatea eliberării condiţionate timp de un an, a relatat CNN.

Minciunile nu s-au oprit însă aici. S-a dovedit că femeia folosea fotografia supermodelului Kate Upton pe profilul ei de LinkedIn şi, în plus, îşi angajase în mod fraudulos şi fratele. Se pare că Theriault suferă de o tulburări psihice, dar acţiunile sale au fost în mod evident deliberate, după cum a declarant judecătorul Michael Boylan. Curtea a mai adăugat că femeia a utilizat şi în trecut CV-uri false, în 2012 şi 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cv,
fals,
închisoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.