Wizz Air lansează zboruri către două dintre cele mai căutate destinaţii. Cât costă biletele

Autor: Cristina Bellu Postat la 04 decembrie 2019 267 afişări

Wizz Air lansează zboruri către două dintre cele mai căutate destinaţii. Cât costă biletele

Compania aeriană low-cost Wizz Air, liderul pieţei locale şi compania cu cea mai mare creştere din Europa Centrală şi de Est, anunţă extinderea operaţiunilor din Bucureşti prin alocarea unui Airbus A321, unde ajunge la 13 aeronave.

Totodată, începând cu iulie 2020, Wizz Air lansează două rute noi din Bucureşti către Praga (Cehia) şi Sevilla (Spania), potrivit datelor transmise de companie.

„Suntem bucuroşi să anunţăm aeronava cu numărul 13 din flota Wizz Air din Bucureşti, precum şi două noi rute. Sevilla este o destinaţie complet nouă pentru reţeaua Wizz Air şi o lansăm din Bucureşti începând cu iulie 2020 împreună cu Praga, despre care ştim că este foarte apreciată de turiştii români", spune Paulina Gosk, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

De altfel, operatorul adaugă constant noi rute reţelei sale din România. Astfel, doar în a doua parte a anului 2019, compania a anunţat noi destinaţii către Londra Southend, Edinburgh sau Lyon.

“Cu această nouă aeronavă, numărul aparatelor de zbor alocate de Wizz Air bazelor sale din România va creşte la 30 în 2020, iar numărul de angajaţi va ajunge la 1.100”, spun reprezentanţii Wizz Air.

Compania operează 152 de rute spre 20 de ţări, de pe 10 aeroporturi locale şi de curând a aniversat 50 de milioane de pasageri transportaţi din România şi 20 de milioane de pasageri din Bucureşti.

În 2020, Wizz Air oferă spre vânzare aproape 11 milioane de locuri în România, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% de la an la an.

Operatorul de zbor a transportat 4,4 milioane de pasageri pe piaţa locală în primele şase luni din acest an, trafic în creştere cu 15%, potrivit oficialilor companiei.

În România, primul zbor Wizz Air s-a realizat de la Tîrgu Mureş spre Londra Luton în 2006. În prezent, reţeaua Wizz Air din Tîrgu Mureş constă în patru rute către trei ţări, iar numărul de pasageri transportaţi din 2006 până în prezent este de 2,2 milioane. Frecvenţa crescută a serviciului aduce anual o creştere cu 40% a capacităţii totale de transport de la şi spre Tîrgu Mureş, care în 2020 va ajunge la 265.000 de locuri, potrivit datelor Wizz Air.

La nivel internaţional, Wizz Air operează o flotă de 114 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 650 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 147 de destinaţii din 44 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
praga,
bucuresti,
extindere,
lansare,
sevilla

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.