Min. Educaţiei: 12.945 de şcoli în scenariul verde, 4.406 în scenariul galben, 305 în scenariul roşu

Autor: Laura Buciu Postat la 21 septembrie 2020 103 afişări

12.945 de şcoli fac activităţi cu copiii în scenariul verde, 4.406 în scenariul galben, iar elevii din 305 nu merg la şcoală, unităţile şcolare fiind în scenariul roşu şi au activităţi exclusiv online, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.

Min. Educaţiei: 12.945 de şcoli în scenariul verde, 4.406 în scenariul galben, 305 în scenariul roşu

Conform datelor transmise Ministerului Educaţiei şi Cercetării de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), luni, un număr de 12.945 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 1, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Alte 4.406 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

În 305 de unităţi de învăţământ din ţară elevii nu merg la şcoală, unităţile de învăţământ fiind în Scenariul 3 (S3), când participarea preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii este online.

„Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ”, anunţă MEC.

Potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educaţie,
şcoală,
scenariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.