Miliardari la vânătoare de elefanţi şi de yeni

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 februarie 2013 96 afişări

Warren Buffett şi George Soros pot spune "business as usual". Buffett, un miliardar de modă veche, tocmai şi-a îmbogăţit portofoliul de companii cu uriaşa Heinz, pentru care a plătit, împreună cu 3G Capital, 28 de miliarde de dolari, iar Soros a câştigat în patru luni un miliard de dolari pariind pe deprecierea yenului.

Mai mult, Buffett a declarat că este în continuare în căutarea unei achiziţii mari şi are bani să plătească, aşa că "cine vede vreun alt elefant", să îl anunţe. "Sunt pregătit pentru un alt elefant. Vă rog, dacă vedeţi vreunul, daţi-mi un telefon", a glumit Buffett într-o discuţie telefonică cu moderatoarea emisiunii Squawk Box de la CNBC. Berkshire contribuie la preluarea fabricantului de ketchup Heinz, la care s-a asociat cu 3G Capital, cu 12-13 miliarde de dolari, dintr-o valoare totală a tranzacţiei de 28 de miliarde de dolari, astfel că are suficient capital pentru o altă achiziţie mare, dacă Buffett va găsi una.

Soros a câştigat aproape un miliard de dolari mizând începând din decembrie pe declinul monedei Japoniei, în timp ce Greenlight Capital - condus de David Einhorn, Third Point LLC - Daniel Loeb şi Hayman Capital Management - Kyle Bass, au obţinut, de asemenea, profituri semnificative din speculaţiile pe yen. Dolarul american s-a apreciat cu circa 17% şi euro cu aproape 23% în raport cu yenul în ultimele trei luni. Declinul rapid al monedei Japoniei a alimentat temeri privind declanşarea unui război global de depreciere a monedelor naţionale cu scopul îmbunătăţirii sau păstrării competitivităţii economice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/miliardari-la-vanatoare-de-elefanti-si-de-yeni-10566157
10566157
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.