Mii de arestati si sute de morti in Siria. Franta cere sanctiuni UE contra regimului Al-Assad

Autor: Mihai Mitrica Postat la 08 mai 2011 19 afişări

Protestele s-au amplificat in Siria, unde militantii contra regimului au anuntat continuarea "revolutiei si a manifestatiilor", in contextul in care, pe langa cei aproape sase sute de morti, exista aproximativ 8.000 de "detinuti sau disparuti" in intreaga tara, potrivit unei organizatii din domeniul drepturilor omului.

Wissam Tarif, directorul executiv al organizatiei de aparare a drepturilor omului Insan, a sustinut ca pe putin 500 de persoane sunt arestate in fiecare zi. Potrivit acestuia, Insan a putut confirma detentia a 2.843 de persoane. Franta a cerut sanctiuni impotriva liderului sirian Bashar Al-Assad din partea UE si a apreciat ca acesta va fi indepartat de la putere daca reprimarea manifestatiilor va continua, potrivit ministrului francez de externe, Alain Juppe.

Fortele guvernamentale siriene au ucis sambata trei femei participante la o demonstratie din orasul de coasta Baniyas, au relatat AFP si Reuters, citand un activist din domeniul drepturilor omului. Cele trei demonstrau alaturi de alte circa 150 de femei, cerand eliberarea barbatilor din familiile lor, arestati de autoritati. Membrii fortelor de securitate le-au cerut sa plece, iar dupa ce acestea au refuzat, au deschis focul, ucigandu-le, in timp ce alte cinci femei au fost ranite.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mii-de-arestati-si-sute-de-morti-in-siria-franta-cere-sanctiuni-ue-contra-regimului-al-assad-8244603
8244603
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.