Mihai Purcărea, BRD Asset Management: Dacă strategia legată de Pilonul 2 de pensii va fi ca în Polonia, o să fie bine

Postat la 30 aprilie 2018 133 afişări

Fondurile de pensii au un rol foarte important în piaţă ca investitori puternici pe bursă, şi ar trebui să rămână la fel de activi indiferent de decizia care va fi luată de către Guvern cu privire la Pilonul 2 de pensii, consideră Mihai Purcărea, director general la BRD Asset Management.

Mihai Purcărea, BRD Asset Management: Dacă strategia legată de Pilonul 2 de pensii va fi ca în Polonia, o să fie bine

„În Polonia, schimbarea de politică legată de fondurile de pensii a avut un impact neglijabil în piaţă. Fondurile lor de pensii sunt investitori masivi în acţiuni şi au naţionalizat doar partea de investiţii în titluri de stat. Oamenii au avut de optat ce fac mai departe. Dacă se va aplica şi la noi aceeaşi strategie, nu vor fi probleme“, a spus Mihai Purcărea la ZF Live.

El a atras atenţia că deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu fondurile de pensii private în România, fiind un grad mare de incertitudine pe această zonă. „Fondurile de pensii sunt investitori masivi în acţiuni, deci dacă ele dispar, companiile nu vor mai avea cui să vândă dacă vor să atragă finanţare pe bursă“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.