Mihaela Mitroi, partener EY, îndeamnă antreprenorii: Mergeţi şi aplicaţi pentru amnistia fiscală pentru că nu mă aştept să mai apară altă dată

Autor: Ramona Cornea Postat la 21 noiembrie 2019 58 afişări

Mihaela Mitroi, partener EY, îndeamnă antreprenorii: Mergeţi şi aplicaţi pentru amnistia fiscală pentru că nu mă aştept să mai apară altă dată

Mihaela Mitroi, liderul departamentului de asistenţă fiscală şi juridică pentru Clusterul de Sud al regiunii EY din Europa Centrală şi de Sud-Est şi Asia Centrală, îndeamnă antreprenorii din România să aplice pentru amnistia fiscală pentru a li se şterge penalităţile.  Conform textului actului normativ al amnistiei fiscale, numită de Ministerul de Finanţe „restruct­u­rare a datoriilor“, per­soanelor fizice sau companiilor cu datorii de sub un milion de lei li se şterg pena­li­tă­ţile dacă îşi plătesc datoriile res­tante până în decem­brie 2019.

”Până pe 16 decembrie trebuie să folosiţi amnistia pentru veniturile înregistrate până la finalul anului 2018. Folosiţi-o pentru că nu mă aştept să mai apară altă dată. Cereţi Fiscului o situaţie a fişei de evidenţă fiscală şi aveţi în considerare că şi contribuţiile întră în amnistia fiscală”, a declarat Mihaela Mitroi în cadrul conferinţei ”Schimbul de generaţii în antreprenoriat şi verificarea situaţiei fiscale personale”, organizată de firma de consultanţă şi audit Ernst & Young.

Publicat de Ministerul de Finanţe în Monitorul Oficial  în luna august a acestui an, actul normativ al amnistiei fiscale cuprinde două cate­gorii de datornici. Prima pri­veşte com­paniile cu da­torii de peste un milion de lei pentru reeşalonarea cărora trebuie alcătuit un plan de restruc­tu­rare acceptat de ANAF, iar ce-a de-a doua se referă la per­soanele fizice sau la com­paniile cu datorii de sub un milion de lei, cărora li se şterg pena­li­tă­ţile dacă îşi plătesc datoriile res­tante până în decem­brie 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amnistie,
antreprenori,
aplicare,
refuz,
partener

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.