Mihaela Mitroi a devenit partener al EY România, la câteva luni după ce a plecat de la PwC

Autor: Ioana Matei Postat la 17 mai 2019 974 afişări

Mihaela Mitroi a devenit partener al EY România, la câteva luni după ce a plecat de la PwC

Mihaela Mitroi se alătură echipei EY România în calitate de partener în cadrul departamentului de Asistenţă Fiscală şi Juridică, având şi rolul de lider al activităţii de consultanţă fiscală şi juridică în clusterul de Sud al regiunii EY Europa Centrală şi de Sud-Est şi Asia Centrală (CESA), potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Clusterul menţionat include România, Moldova, Bulgaria, Albania, Muntenegru, Macedonia, Grecia, Malta şi Cipru.

Echipa de Asistenţă Fiscală şi Juridică a EY cuprinde în prezent 200 de experţi în domeniul fiscal şi 40 în cel juridic, coordonaţi de 7 parteneri. Multe dintre serviciile oferite clienţilor, precum impozite directe şi indirecte, outsourcing, asistenţă fiscală în tranzacţii, preţuri de transfer, litigii fiscale şi asistenţă juridică s-au transformat prin integrarea de noi tehnologii, precum Robotic Process Automation, Inteligenţă artificială şi OCR – Recunoaştere Optică a Caracterelor (mai ales în conformarea fiscală şi contabilă), folosind combinaţii sinergetice de competenţe (de exemplu, în consultanţa de resurse umane în context de transformare), precum şi procese inovatoare standardizate, mai nou şi în domeniul avocaturii şi al serviciilor juridice.

„Avem o echipă de profesionişti care înţeleg impactul transformărilor de business în sectoare diverse, care contribuie la proiecte multidisciplinare, atât la nivel local, cât şi regional. Mihaela Mitroi, prin vasta ei experienţă, atât în România, cât şi la nivel regional, va aduce, cu siguranţă, o contribuţie importantă atât pentru EY România, cât şi la nivelul clusterului nostru regional de Sud”, spune Bogdan Ion, country managing partner al EY România şi chief operating officer EY CESA.

Mihaela Mitroi are o experienţă profesională de peste 25 de ani, dintre care 22 ani în domeniul consultanţei fiscale. A lucrat timp de două decenii în cadrul PwC, de unde şi-a anunţat plecarea în ianuarie. A fost implicată în multe proiecte de restructurare, privatizare, planificare şi optimizare fiscală, precum şi în consultările cu Ministerul Finanţelor privind îmbunătăţirea legislaţiei fiscale.

De asemenea, Mihaela Mitroi este membră a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, a Asociaţiei Fiscale Internaţionale şi a Camerei Consultanţilor Fiscali din România. În trecut a fost vicepreşedinte şi membră a Consiliului de administraţie al acestei Camere şi vicepreşedinte al Confederaţiei Fiscale Europene.

„În ultimii ani, modificările legislative frecvente din piaţă şi nevoia de aliniere la noi reglementări europene şi naţionale au pus presiune sporită asupra contribuabililor. Răspunsul nostru la aceste provocări vizează atât dezvoltarea echipei noastre cu unul dintre cei mai experimentaţi consultanţi fiscali, cât şi intensificarea proiectelor care integrează servicii de tehnologie şi transformare fiscală. Inovăm în permanenţă, lărgim aria de acoperire a serviciilor noastre şi ţintim să reducem în permanenţă timpul de implementare a noilor idei. Experienţa şi energia pe care le aduce Mihaela în echipa noastră vor contribui semnificativ la realizarea acestor obiective”, spune Alex Milcev, Liderul Departamentului de Asistenţă Fiscală şi Juridică, EY România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
partener,
plecare,
pwc,
asistenta,
servicii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.