Microsoft a finalizat preluarea diviziei de telefoane a Nokia

Postat la 25 aprilie 2014 54 afişări

Microsoft a finalizat preluarea diviziei de telefoane a Nokia şi a pus capăt unei aşteptări de şapte luni pentru reluarea asaltului asupra pieţei de telefonie mobilă, în timp ce compania finlandeză vrea să se dezvolte în domeniul reţelelor wireless.

Microsoft a finalizat preluarea diviziei de telefoane a Nokia

 Preţul final al tranzacţiei ar putea fi uşor mai ridicat decât suma de 5,44 miliarde de euro anunţată în septembrie, potrivit unui comunicat al Nokia, relatează Bloomberg.

Circa 30.000 de angajaţi ai Nokia vor fi transferaţi la Microsoft, în cadrul tranzacţiei a cărei finalizare a fost întârziată de analiza efectuată de autorităţile de reglementare.

Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, vrea ca prin intermediul diviziei de telefoane să ajungă din urmă Apple şi Google, pe piaţa tabletelor şi telefoanelor mobile.

Nokia în schimb vrea să redreseze operaţiunile în domeniul echipamentelor de reţele, pentru a concura companii precum Ericsson.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/microsoft-a-finalizat-preluarea-diviziei-de-telefoane-a-nokia-12526588
12526588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.