Microsoft a evitat plata unor impozite de cel puţin 6,5 miliarde dolari. Ce "manevre" fiscale a folosit compania

Postat la 21 septembrie 2012 5 afişări

Microsoft s-a folosit în ultimii trei ani de "manevre" fiscale internaţionale agresive pentru a evita plata unor impozite de cel puţin 6,5 miliarde dolari în Statele Unite, potrivit unui raport al unui comitet din Senatul american, publicat înaintea unei audieri la Washington.

În raport se menţionează că Microsoft s-a folosit de tranzacţii cu subsidiare din Puerto Rico, Irlanda, Singapore şi Bermuda pentru a scăpa taxe de cel puţin 6,5 miliarde de dolari, transmite Bloomberg. Pe de altă parte, Hewlett-Packard a înregistrat la rândul său o serie de împrumuturi interne pe termen scurt care au permis companiei să folosească fonduri offshore pentru operaţiuni interne fără să plătească taxe. Preşedintele subcomitetului pentru investigaţii din Senat, Carl Levin, democrat de Michigan, nu acuză companiile că au acţionat ilegal.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
microsoft,
manevre,
impozite,
plata
/actualitate/microsoft-a-evitat-plata-unor-impozite-de-cel-putin-6-5-miliarde-dolari-ce-manevre-fiscale-a-folosit-compania-10107112
10107112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.