Michelin va închide fabrica din Budapesta şi mută producţia în Polonia, România şi Germania

Postat la 06 mai 2014 48 afişări

Grupul francez Michelin va închide anul viitor fabrica de anvelope pentru autocamioane din Budapesta, care are peste 500 de angajaţi, iar producţia va fi transferată la fabricile din Olsztyn (Polonia), Zalău (România) şi Karlsruhe şi Homburg (Germania).

Michelin va închide fabrica din Budapesta şi mută producţia în Polonia, România şi Germania

 "În urma tendinţelor nefavorabile şi concurenţei agresive de pe piaţa europeană a anvelopelor pentru autocamioane, care rămâne volatilă şi a scăzut cu 23% faţă de maximul istoric înregistrat în 2007, Michelin îşi anunţă intenţia de a închide fabrica de anvelope pentru camioane din Budapesta. Decizia reflectă faptul că extinderea unităţii nu mai este posibilă din cauza localizării în spaţiul urban, iar îmbunătăţirea competitivităţii fabricii ar necesita modernizarea excesivă cu echipamente noi", se arată într-un comunicat publicat marţi de Michelin.

Producţia fabricii din Budapesta se va încheia la jumătatea anului viitor, iar Michelin promite "măsuri de sprijin la nivel individual" pentru fiecare dintre cei 512 angajaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/michelin-va-inchide-fabrica-din-budapesta-si-muta-productia-in-polonia-romania-si-germania-12593060
12593060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.