Mic.ro a ajuns la 600 de magazine. Locuitorii de la orase intra in bacanii de 15 ori pe luna

Autor: Ioana Mihai Postat la 23 iunie 2011 55 afişări

Reteaua de bacanii Mic.ro a ajuns la 600 de spatii, deschise in peste 50 de orase mari si localitati invecinate acestora.“Continuam sa investim (...) pentru a ne consolida pozitia de principal jucator in comertul de proximitate din Romania”, declara Richard Mansel, CEO Mic.ro si Macro.

Primul spatiu Mic.ro a fost deschis in aprilie 2010, iar valoarea investitilor a depasit 45 de milioane euro. Acesta este cel mai rapid proces de extindere derulat pana acum pe piata romaneasca de retail. Magazinele din retea au suprafete de vanzare cuprinse intre 35 si 50 mp, in cazul unitatilor fixe si de 20 mp, in cazul celor mobile. Mic.ro are in prezent peste 4.000 de angajati.

Potrivit studiilor de piata derulate recent de companie, magazinele de proximitate ocupa primul loc in clasamentul formatelor de comert din Romania, in privinta frecventei de cumparare. Locuitorii zonelor urbane obisnuiesc sa mearga la cumparaturi in astfel de magazine de peste 15 ori, in medie, in decurs de o luna.

In termeni de valoare a vanzarilor, formatele de proximitate acopera mai bine de 50% din piata de retail FMCG. Aceasta situatie ilustreaza o tendinta existenta in majoritatea tarilor europene, unde magazinele de proximitate castiga tot mai mult teren in fata celorlalte formate de comert modern.

Reteaua Mic.ro are in prezent peste 180.000 de clienti in fiecare zi. Oferta magazinelor include aproximativ 2.000 de produse, de la fructe si legume proaspete, lactate, produse de patiserie, carne, dulciuri si bauturi, la produse pentru gospodarie, tutun, ziare si reviste.

Mic.ro este un brand romanesc detinut de Grupul Mercadia, controlat de Dinu Patriciu. Mercadia este un grup de companii romanesti avand in total peste 5.400 de angajati si o cifra de afaceri de peste 460 milioane euro, activ in domeniile retail si HoReCa. Grupul detine retelele Mic.ro, Macro, Minimax Discount, Bet Cafe Arena, BioGood, restaurantele Heritage si Madame Pogany's din Bucuresti. Investitiile totale realizate de Mercadia pana in prezent sunt aproximativ 60 de milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
micro,
locuitori,
oras,
magazin
/actualitate/mic-ro-a-ajuns-la-600-de-magazine-locuitorii-de-la-orase-intra-in-bacanii-de-15-ori-pe-luna-8377709
8377709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.