Mic ghid pentru şoferii care nu vor să se enerveze când pleacă în vacanţă

Postat la 30 noiembrie 2012 19 afişări

Se apropie tot mai mult luna vacanţelor şi a concediilor, perioadă în care foarte mulţi aleg să o petreacă la munte, în special pe Valea Prahovei. Dar din păcate, tot acum, pe acelaşi sector de drum (şi nu numai) au loc foarte multe accidente produse din grabă, neatenţie şi, de ce nu, din orgoliu personal.

Cum pot fi evitate aceste accidente? Pornind de la lucruri simple. În primul rând nu plecaţi la drum obosiţi, grăbiţi sau nervoşi/iritaţi. Oricare dintre aceste stări vă pot încheia concediul mult mai devreme şi mult mai neplăcut deoarece afectează capacitatea de concentrare. Dacă totul e bine, treceţi la pasul doi - maşina să fie bine echipată - anvelope de iarnă în stare bună (dacă aţi mers cu ele toată vara puteţi să le aruncaţi direct la gunoi, nu mai sunt bune de nimic, indiferent ce vă spun prietenii), lichid de parbriz care să reziste la temperaturi de până la -20 de grade Celsius (nu toate produsele care menţionează că rezistă până la această temperatură chiar o şi fac - nu degeaba unele sunt mai scumpe şi altele mai ieftine - dacă îngheaţă lichidul posibil să se defecteze şi pompa şi să nu mai puteţi spăla parbrizul, ceea ce pe timp de iarnă nu este deloc recomandat) şi ştergătoare de parbriz în stare cât mai bună.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
soferi,
ghid,
rutier,
siguranta
/actualitate/mic-ghid-pentru-soferii-care-nu-vor-sa-se-enerveze-cand-pleaca-in-vacanta-10359999
10359999
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.