Meteorologii avertizează: Coduri galben şi portocaliu de ploi puternice sunt în vigoare în Bucureşti şi 10 judeţe

Autor: Mediafax Postat la 15 octombrie 2021 83 afişări

Meteorologii avertizează: Coduri galben şi portocaliu de ploi puternice sunt în vigoare în Bucureşti şi 10 judeţe

Coduri galben şi portocaliu de ploi puternice sunt în vigoare în mai multe judeţe. Bucureştiul şi 10 judeţe sunt, de joi până sâmbătă, sub alertă Cod portocaliu de averse.

Codul galben de ploi vizează Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului şi în Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Va ploua pe arii extinse şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 25...35 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp.

În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45...55 km/h.

În a doua parte a zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Până sâmbătă, în judeţele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călăraşi, Dolj, Ilfov şi municipiul Bucureşti şi în special în jumătatea sudică a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea şi Gorj va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 40...60 l/mp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod portocaliu,
meteo,
bucuresti,
ploi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.