Meteorologii au emis joi o avertizare Cod galben de averse şi vânt valabilă până la ora 21.00 în 18 judeţe din ţară.

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 iunie 2023 116 afişări

Meteorologii au emis joi o avertizare Cod galben de averse şi vânt valabilă până la ora 21.00 în 18 judeţe din ţară.

Potrivit ANM, sunt vizate judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Prahova, Braşov, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi.

În aceste zone, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

De asemenea, de joi, de la ora 21.00, până vineri, la ora 12.00, va fi Cod portocaliu în judeţul Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Alba şi Hunedoara. Aici vor fi averse torenţiale şi mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 30-40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp.

Tot de joi seara până vineri la ora 12.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, în Oltenia şi vestul Transilvaniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod galben,
averse,
vânt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.