METEO. Avertizarea cu cod galben se prelungeşte până luni dimineaţă

Postat la 09 decembrie 2012 18 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă atenţionare cu cod galben de ninsori şi ploi abundente, polei, intensificări de vânt, valabilă pentru toată ziua de 9 decembrie şi până la 10 decembrie, ora 11.

Conform ANM, duminică, 9 decembrie, vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi în sudul Moldovei şi ploi în Dobrogea, nordul şi estul Munteniei.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25-30 l/mp în Carpaţii Orientali şi în estul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare, iar în zona de munte şi în sud-vest va viscoli ninsoarea.

În cursul nopţii de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 l/mp.

Va ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei.

Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
cod galben,
polei,
duminica,
luni,
ninsoare,
ANM,
vremea,
vant,
ploi
/actualitate/meteo-avertizarea-cu-cod-galben-se-prelungeste-pana-luni-dimineata-10379762
10379762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.