Mesaj incredibil de la un fost manager pharma: există oferte pentru echipamente contra virusului, dar statul român doarme

Postat la 01 aprilie 2020 1156 afişări

Mesaj incredibil de la un fost manager pharma: există oferte pentru echipamente contra virusului, dar statul român doarme

„Am obosit dupa atatea incercari de a gasi acea persoana / acele persoane in caror Fisa a Postului sa fie specificata responsabilitatea de a "REZOLVA" situatii de urgenta pe care sistemului de sanatate din Romania trebuie sa le treaca rapid si cu bine.”

 

Citim pe toate canalele de informare (oficiale, nu doare pe cele in care ne putem da toti cu parerea) ca spitalele si cadrele medicale din linia intai nu au echipamentele de protectie necesare pentru a isi desfasura activitatea eficient si in conditii de siguranta atat pentru ei cat si pentru cei din jurul lor.

 

Pe de alta parte, desi nu mai lucrez in distributia de medicamente din Romania din 2010 dar consiliez firme similare din Europa de Vest, primesc in mod pasiv oferte de echipamente de protectie (masti, combinezoane, viziere, solutii de dezinfectare antibacteriene & antivirale,...) dar si aparate medicale precum ventilatoare invazive (prin intubare atat de necesare pentru cazurile disperate), stocuri existente fizic care pot fi aduse rapid in tara, direct pe aeroportul Otopeni, cu avion dedicat daca se semneaza contract cu plata pe baza de Garantie Bancara, dupa livrarea si certificarea stocului ca fiind conform cu standardele ofertate => zero risc, rapiditate maxima, PROBLEMA REZOLVATA.

 

Dificultatea consta in faptul ca trebuie comandata o cantitate suficient de mare incat livrarea cu avion dedicat sa faca sens, dar asta ar insemna ca putem avea tot ce ne trebuie in maximum 3 zile.

 

Doar ca...nici un spital nu poate sa comande in mod individual o asemenea cantitate, pare ca nimeni nu vrea sa riste sa achizitioneze de la furnizori externi pe baza de scrisoare de garantie bancara... pare ca cei platiti din taxele si impozitele noastre, angajati ca sa ne poarte de grija noua dar si colegilor lor din sectiile de terapie intentiva sau de pe ambulantele pentru urgente, majoritatea lor par ca asteapta ca virusul sa se inactiveze din proprie initiativa, din plictiseala.

 

Din ce constat, nu exista un minim de transparenta privind crearea si popularizarea unui canal de comunicare cu echipa care este responsabila cu achizitia de stocuri medicale urgente: un numar de telefon, un site,...ceva.

 

Este foarte probabil ca acei oameni sufocati de presiunea timpului si volumul de cereri imperative, sa nu reuseasca sa identifice rapid si eficient ofertele reale, competitive. Si, paradoxal, noi nu reusim sa aflam cine sunt ei, cum putem ajunge la ei ca sa ii ajutam, sa le usuram efortul de a aduce rapid toate cele necesare celor care au nevoie disperata de ele.

 

Nu mai spun de faptul ca mai mult ca sigur am putea ajuta sa aducem materii prime necesarE producerii la scala industriala de echipamente de protectie nu doar pt nevoile Romanilor cat si pentru restul tarilor vecine, ca doar producem in Romania pantofi si textile pentru atatea tari din EU si nu numai.

 

In alta ordinde de idei, iata situatii absurde ce pot exista zilele acestea in Romania => firma SANOFI, cea care produce PLAQUENIL (medicamentul atat de mediatizat deoarece reduce inflamatia plamanilor pacientilor in stare grava) de aproape 2 saptamani se "ROAGA" de autoritatile competente (ANM si MS) SA POATA DONA sistemului de sanatate din Romania un stoc semnificativ de PLAQUENIL...si nici pana azi formalitatile nu au fost decise si intocmite pentru a se preda stocul catre UNIFARM ca sa il distribuie catre focare??? Daca aceasta situatie nu aduce a incompetenta sau mai rau, neglijenta criminala, atunci ce sugereaza aceasta situatie.

 

Nu in ultimul rand, daca stiti ce institutie sau cine dispune de suficenta autoritate pentru a organiza o echipa compusa din retelele de magazine alimentare din Romania (Carrefour, Aucham ,Cora, Lidl, Kaufland,...) si taximetristi & soferi de UBER (si alte solutii de ride share) prin care sa preluam si sa prelucram comenzile online de alimente de stricta necesitate ale oamenilor aflati in izolare, sa le culegem rapid in magazine in ambalaje potrivite, sa asiguram magazinului incasarea prin card bancar si sa le livram acasa oamenilor (mai ales celor batrani si celor cu boli cronice) in aceeasi zi, in conditii igienice? 

Nu este nimic complicat daca stii ce sa ceri si cum sa faci, dar nimeni nu pare sa vrea sa isi asume acest rol sau poate ca nimanui nu i s-a acordat responsabilitatea si autoritatea de a rezolva aceasta urgenta. Insa adevarul este ca am putea astfel sa facilitam implementarea carantinei, distantarii sociale, eliminarea contaminarii comunitare?

 

In ultimile zile magazinul nostru de produse alimentare online www.buno-carne.ro a deservit multe cazuri in care persoane tinere au plasat comenzi de alimente achitate cu cardul bancar, comenzi pentru care au indicat ca adresa de livrare adresa rudelor in varsta aflate fara ajutor la distanta, in localitati precum Harsova de Constanta sau Fundata de Brasov. Si aici firmele de curierat au fost super saritoare si am reusit sa livram a doua zi majoritatea comenzilor, ceea ce nu este putin. 

 

Este incredibil cate lucruri bune am putea realiza daca persoane cu experienta si spirit organizatoric ar primi atat insarcinarea cat si autoritatea de la guvern de a implementa rapid solutii integrate tintite pe REZOLVAREA PROBLEMELOR CONCRETE, PRAGMATIC?

 

Nu stiu daca acest email va schimba cu ceva starea prezenta a lucrurilor, macar sper ca Dumneavoastra puteti informa pe cei care detin fraiele puterii ca ar putea beneficia de suportul firmelor private, de expertiza si cunostintele noastre in rezolvarea prompta a disfunctionalitatilor pe care aceasta criza le-a scos in evidenta si a caror costuri se traduce in pierderi de vieti omenesti.

 

Va salut si va doresc sa reusiti conectarea mediului privat la efortul institutional al autoritatilor guvernamentale. DOAR IMPREUNA VOM REUSI!

 

Vivian Diaconescu

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
echipamente,
oferte,
farma,
fost manager,
mesaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.