Mercedes-Benz a lansat modelul GLE Coupé, cu preţuri începând de la 70.370 de euro

Autor: Razvan Muresan Postat la 08 aprilie 2015 418 afişări

Mercedes-Benz a lansat modelul GLE Coupé, cu preţuri începând de la 70.370 de euro

Modelul GLE Coupé este dotat cu motorizări pe benzină şi diesel cu puteri cuprinse între 190 kW (258 CP) şi 430 kW (585 CP). O noutate în gamă o reprezintă GLE 450 AMG, primul reprezentant al unei noi linii de modele sport Mercedes-AMG. Mercedes-Benz. GLE Coupé este echipat standard cu transmisia cu nouă rapoarte 9G-TRONIC şi cu sistemul de tracţiune integrală permanentă 4MATIC.

GLE Coupé poate fi comandat în România, la preţuri începând de la 56.750 euro fără TVA (70.370 de euro, TVA inclus).

„Noul GLE Coupé combină în mod ideal atributele unui coupé: sportivitate, dinamism şi agilitate cu robusteţea şi versatilitatea unui SUV”, afirmă Prof. Dr. Thomas Weber, membru în Consiliul de Administraţie, responsabil pentru Cercetare şi Dezvoltare Mercedes-Benz Cars.

GLE Coupé  se alătură modelelor cu două portiere C, E, S şi celor cu patru portiere CLS şi CLA.

„Pentru Mercedes-Benz, GLE Coupé este deschizător de drumuri pentru un segment de maşini foarte versatile. Ne va permite să câştigăm clienţi noi pentru marca noastră”, spune Ola Källenius, Membru al Boardului Mercedes-Benz Cars responsabil pentru Marketing şi Vânzări, comentând introducerea noului model în portofoliul mărcii.

Modelele GLE 350 d şi GLE 400 beneficiază de un raport de distribuţie a cuplului motor pe punţi de 50:50, faţă:spate. Însă în cazul sportivului GLE 450 AMG Coupé, configuraţia raportului este modificată, iar raportul de cuplu transmis pe punţi în acest caz este 40% pe faţă şi 60% pe spate.

„GLE 450 AMG Coupé este primul nostru model dintr-o serie nouă, în care vor fi integrate în viitorul apropiat şi mai multe modele ce oferă emoţie şi performanţe la un nivel foarte ridicat. Noile modele Mercedes-AMG ne-au permis să facem tehnologia veritabilă a maşinilor sport şi fascinaţia motorsport-ului mult mai accesibile”, declară Tobias Moers, Preşedintele Consiliului de Administraţie a Mercedes-AMG GmbH. 

Modelele GLE 350 d 4MATIC şi GLE 400 4MATIC sunt oferite standard cu o suspensie din oţel plus programul AGILITY CONTROL pentru setarea amortizoarelor, iar suspensia pneumatică AIRMATIC este disponibilă opţional cu sistemul ADS Plus.

Versiunea diesel GLE 350 d 4MATIC dezvoltă o putere maximă de 190 kW (258 CP) şi pune la dispoziţia şoferului un cuplu motor maxim de 620 Nm disponibili de la 1600 rpm. Modelul GLE 400 4MATIC, alimentat cu benzină este echipat cu noul motor biturbo V6, cu injecţie directă, capabil să producă o putere maximă de 245 kW (333 CP) şi un cuplu motor maxim de 480 Nm disponibili de la 1400 rpm. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mercedes-benz,
model,
incepere,
preturi,
lansare
/actualitate/mercedes-benz-a-lansat-modelul-gle-coup-cu-preturi-incepand-de-la-70-370-de-euro-14112373
14112373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.