Mehedinţi: Dosar penal după ce reprezentantul unei primării a dat daruri în schimbul voturilor

Autor: Cosmin Pirv Postat la 06 decembrie 2020 135 afişări

Poliţiştii din Mehedinţi au deschis un dosar penal după ce reprezentantul unei primării din judeţ a oferit daruri mai multor cetăţeni pentru ca aceştia să voteze cu un anumit partid.

Mehedinţi: Dosar penal după ce reprezentantul unei primării a dat daruri în schimbul voturilor

Potrivit IPJ Mehedinţi, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că reprezentantul unei primării ar fi oferit bunuri, sub formă de daruri, mai multor cetăţeni de pe raza localităţii Bâlvăneşti, cu scopul de a vota o anumită formaţiune politică.

Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a constatat, în urma verificărilor efectuate, că aspectele sesizate se confirmă.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „oferirea sau darea de bani, bunuri sau foloase pentru determinarea alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un candidat”.

Tot în Mehedinţi, în localitatea Voloiac un bărbat a fost amendat pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că preşedintele unei secţii de votare nu purta mască de protecţie. De fapt, în urma verificărilor, s-a constat că aspectele reclamate nu se confirmă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dosar penal,
daruri,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.