Meghan acuză familia regală de rasism, spune că au fost la un pas de sinucidere

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 martie 2021 119 afişări

Meghan acuză familia regală de rasism, spune că au fost la un pas de sinucidere

Meghan, soţia prinţului Harry, a acuzat familia regală britanică de rasism, de faptul că a fost minţită şi împinsă spre pragul sinuciderii, într-un interviu televizat care pare să zdruncine esenţa monarhiei, relatează Reuters.

Tânăra de 39 de ani, a cărei mamă este de culoare şi tatăl este alb, a spus că a fost naivă înainte să se căsătorească, în 2018, dar că a ajuns să aibă tendinţe suicidale după ce a cerut ajutor, dar nu a primit.

Ea a adăugat că fiului său Archie, acum în vârstă de un an, i s-a refuzat titlul de prinţ, deoarece există îngrijorări în familia regală cu privire la cât de întunecată ar putea fi pielea lui.

„Nu au vrut ca el să fie prinţ”, a spus Meghan într-un interviu cu Oprah Winfrey difuzat la CBS.

Ea a spus că au avut loc „discuţii despre cât de întunecată ar putea fi pielea lui când se va naşte”.

Meghan a refuzat să spună cine şi-a exprimat astfel de îngrijorări, la fel ca Harry, care a spus că familia sa i-a tăiat finanţarea şi că tatăl său, prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, l-a dezamăgit şi a refuzat să-i răspundă la telefon la un moment dat.

Palatul Buckingham nu a făcut încă comentarii publice asupra interviului, difuzat în primele ore ale dimineţii de luni în Marea Britanie.

Meghan a spus că familia regală britanică este nepăsătoare şi falsă şi a acuzat-o pe Kate - soţia fratelui soţului ei, prinţul William - că a făcut-o să plângă înainte de nunta ei.

În timp ce familia, inclusiv prinţul Charles, a fost ţinta criticilor, nici Harry nici Meghan nu au atacat-o direct pe regina Elisabeta.

Totuşi, Meghan a spus că a fost redusă la tăcere de familia regală - The Firm, Firma, porecla familie regale - pe care o conduce Elizabeth, şi că solicitările ei de ajutor nu au fost auzite.

„Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă. Şi acesta a fost un gând constant foarte clar, real şi înfricoşător. Şi îmi amintesc cum el (Harry) m-a ocrotit”, a spus Meghan, ştergând lacrimile.

Anunţul lui Harry şi Meghan din ianuarie 2020, că intenţionează să renunţe la prerogativele lor regale, a adus familia în criză. Luna trecută, Palatul Buckingham a confirmat că despărţirea va fi permanentă, deoarece cuplul pare să-şi creeze o viaţă independentă în Statele Unite.

Harry, în vârstă de 36 de ani, a spus că s-au retras de la îndatoririle regale din cauza lipsei de înţelegere şi că este îngrijorat de istoria care se repetă - o referinţă la moartea mamei sale, preinţesa Diana, din 1997.

„Mă simt cu adevărat dezamăgit”, a spus Harry despre tatăl său. „Familia mea mi-a tăiat efectiv finanţarea”.

„Am avut trei conversaţii cu bunica mea şi două conversaţii cu tatăl meu înainte ca acesta să nu mai accepte apelurile mele. Şi apoi a spus, poţi să îmi scrii? "

Opozanţii lor spun că cuplul îşi doreşte strălucirea poziţiilor privilegiate, fără devotamentul pe care acestea îl necesită sau controlul pe care îl aduc.

Susţinătorilor lor, tratamentul lor arată cum o instituţie britanică învechită s-a confruntat cu o femeie modernă.

Au existat, de asemenea, acuzaţii de intimidare împotriva lui Meghan care au apărut pentru prima dată în ziarul The Times.

Palatul Buckingham a declarat că va investiga plângerile, adăugând că este „foarte îngrijorat”.

Ca răspuns la raport, o purtătoare de cuvânt a lui Meghan a spus că a fost „întristată de acest ultim atac asupra sa, în special din partea cuiva care a fost la rândul său ţinta agresiunii”.

Meghan i-a spus lui Winfrey că oamenii din cadrul instituţiei regale nu numai că nu au reuşit să o protejeze împotriva afirmaţiilor răuvoitoare, ci au minţit pentru a-i proteja pe alţii.

„Abia după ce ne-am căsătorit şi totul a început să se înrăutăţească, am ajuns să înţeleg că nu numai că nu eram protejată, ci că erau dispuşi să mintă pentru a-i proteja pe ceilalţi membri ai familiei”, a spus Meghan.

„Există familia şi apoi oamenii care conduc instituţia, sunt două lucruri separate şi este important să poţi compartimenta asta, deoarece regina, de exemplu, a fost întotdeauna minunată pentru mine.”

Meghan a negat o informaţiile din ziare că ar fi făcut-o pe Kate, ducesa de Cambridge, să plângă înainte de nuntă şi a spus că a fost un moment de cotitură în relaţiile ei cu mass-media. Întrebată dacă a făcut-o pe Kate să plângă, Meghan a răspuns: „S-a întâmplat invers”.

Meghan a spus că nu şi-a dat seama la ce se angajează când a intrat în monarhia britanică. „Spun că am intrat cu naivitate, pentru că nu am ştiut prea multe despre familia regală”, a spus Meghan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interviu,
familia regală britanică,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.