Medvedev scoate coltii la sefii marilor companii de stat

Autor: Mihai Mitrica Postat la 03 aprilie 2011 73 afişări

Consilierul economic al Kremlinului a declarat ca mai multi ministri vor parasi consiliile de administratie ale mai multor companii mari, pentru a evita conflicte de interese - o decizie vazuta ca un atac impotriva apropiatilor premierului rus Vladimir Putin.

Arkadi Dvorkovici a precizat ca aceasta masura se refera in special la vicepremierul Igor Secin, care conduce grupul petrolier Rosneft, si la ministrul de finante Aleksei Kudrin, presedintele consiliului de administratie al bancii VTB.

Propunerea are implicatii politice puternice, a subliniat Artion Koncin, analist la UniCredit, care subliniaza ca prima persoana vizata de aceasta masura este tocmai influentul Igor Secin, foarte apropiat de Putin. Ministrul transporturilor, Igor Levitin, aflat la conducerea Aeroflot, si Viktor Zubkov, prim-vicepremier si presedintele consiliului de administratie al Gazprom si Roselhozbank sunt si ei vizati. Presa si expertii rusi evoca de mai multe luni o posibila rivalitate intre Putin si Medvedev in vederea alegerilor prezidentiale din 2012.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/medvedev-scoate-coltii-la-sefii-marilor-companii-de-stat-8122768
8122768
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.