Medlife anunţă cel mai mare proiect din istoria companiei: Medlife Medical Park. Finanţarea va fi asigurată din cashflow şi prin atragerea unor resurse de pe piaţa de capital

Autor: Cristina Bellu Postat la 29 ianuarie 2020 393 afişări

Medlife anunţă cel mai mare proiect din istoria companiei: Medlife Medical Park. Finanţarea va fi asigurată din cashflow şi prin atragerea unor resurse de pe piaţa de capital

Operatorul de servicii medicale private Medlife, controlat de familia Marcu, anunţă achiziţia unei suprafeţe de teren de 9.500 metri pătraţi si a unor clădiri în suprafaţă construită de 5.000 de metri pătraţi, concomitent cu închirierea unei suprafete adiacente de teren de 2.500 metri pătraţi, respectiv clădiri construite de 2.000 metri pătraţi în zona centru-nord a Capitalei, pe Calea Griviţei, unde compania va dezvolta proiectul Medlife Medical Park, care va avea la final 1.000 paturi şi va ocupa 8 clădiri în sistem pavilionar.

Proiectul va fi construit lângă spitalul Medlife Memorial şi va cuprinde două etape. În prima etapă, MedLife Medical Park va dispune de o suprafaţă construită totală de 19.000 mp ce va fi dată în exploatare în următoarele 18-24 de luni. În a doua etapă, în termen de 3-5 ani, compania îşi propune să construiască Institutul Oncologic MedLife, urmând ca întregul proiect, MedLife Medical Park, sa ajungă la o suprafaţă construită totală de aproximativ 50.000 metri pătraţi, potrivit informaţiilor transmise de companie.

“Suprafeţele de teren şi PUZ-ul zonei permit construcţia unor suprafeţe de aproape trei ori mai mari de clădiri, dar compania doreşte să aibă spaţii verzi generoase între clădirile cu diferite funcţiuni, respectiv între ambulatorii şi spitale, pacienţi cronici şi acuţi, adulţi şi copii. Proiectul agregat îşi propune ca, în plin oraş, pacienţii să se simtă ca într-o oază de linişte, cu aer curat”, transmit reprezentanţii Medlife.

Prima fază a proiectului va fi finanţată în proporţie majoritară din surse proprii, provenite din cashflow-ul companiei, şi implică dezvoltarea unei noi hyperclinici şi a unui centru de radioterapie. Concomitent, se va extinde spitalul MedLife Memorial, şi va fi relocat şi extins Centrul de fertilizare in vitro.

Pe lângă operaţiunile medicale, în cursul anului 2021, proiectul va integra un parc generos, cu spaţii verzi şi zone de recreiere pentru adulţi şi copii. În plus, vor fi amenajate  doua  restaurante, un magazin bio, precum şi noi spatii de parcare.

“Trăim într-un mediu cu un nivel foarte crescut de poluare şi orice initiativă pentru a reduce poluarea, a reduce consumul inutil, a conserva natura şi a creşte suprafeţele verzi din jurul nostru este importantă” spune Mihai Marcu, Preşedinte & CEO al Sistemului Medical MedLife.  

Adiţional, compania are în plan inaugurarea unui centru de cercetare şi pregătire medicală. LifeScience va fi primul centru privat de cercetare dedicat exclusiv pentru pregătire şi inovaţie în domeniul medicinei. Acesta va îngloba, pe lângă centrul de training şi inovaţie, spaţii pentru studenţi şi tineri care doresc să îşi expună ideile inovatoare în domeniul medical, respectiv vor să iniţieze un business în domeniul medical sau să găsească parteneri şi finanţări pentru start-up-uri medicale. Centrul va integra o expoziţie muzeală a medicinei româneşti, fotografie şi documente, primele echipamente şi instrumentar de peste 100 de ani, precum si o biblioteca medicală. LifeScience va putea găzdui până la 300 de persoane în sălile de conferinţe. Medicii, cadrele universitare si specialiştii în formare profesională medicală vor putea să îşi prezinte în cadrul centrului cazurile medicale, lucrările şi inovaţiile.  

“Avem în echipă medici care oferă sesiuni hands on pentru medici din Austria, Statele Unite sau Marea Britanie. Vrem să consolidăm această platformă de cunoştinţe şi experienţe acumulate în toţi aceşti ani şi să contribuim la pregătirea noilor generaţii de medici şi asistenţi. Viitorul stă în cercetare şi inovaţie de aceea vrem să investim în această direcţie prin dezvoltarea unui centru dedicat” adaugă Mihai Marcu.

În cea de-a doua etapă a proiectului compania intenţionează să dezvolte de la zero un centru de mari dimensiuni dedicat zonei de oncologie, Institutul Oncologic MedLife. Unitatea va fi amenajată pe o suprafaţă totală de aprox. 30.000 mp şi va include oncologie medicală, specialităţi conexe zonei de oncologie, chimioterapie şi chirurgie oncologică de excelenţă. Noua unitate urmează să fie dată în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani, MedLife având deja în lucru un studiu de fezabilitate pentru construirea corpului de clădire.   

„În România lipseşte, la scară mai largă, un model de proiect medical de mari dimensiuni, care să cuprindă imagistică puternică, chirurgie complexă, echipe medicale multidisciplinare şi implicit servicii integrate pentru diagnosticul si tratamentul celor mai întâlnite patologii. (...) Este un proiect de anvergură care marchează trecerea MedLife la o nouă etapă de dezvoltare” adaugă Mihai Marcu.

În prezent se lucrează la studiul de fezabiltate pentru Institutul Oncologic MedLife urmând ca modul de finanţare, prin credite, emitere de acţiuni, bonduri sau o combinaţie a acestora, să fie decis în funcţie de discuţiile cu acţionarii si instituţiile finaciare partenere.

Compania cu capitalizare de 786 mil. lei a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri, consolidată la nivel de grup, de 804 milioane de lei, în creştere cu 29% faţă de 2017. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Medlife,
companie,
medici,
marcu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.